Trykkbølgebehandling (rESWT)

Har du problemer med musearm, albue, hofte, kne, achilles, hæl eller skulder? Vi kan tilby dokumentert effektiv behandling med trykkbølger uten kortison eller operasjon!

Radial trykkbølgebehandling benyttes fremfor alt på senelidelser (tendinoser; på folkemunne kalt senebetennelser) og idrettskader. Behandlingen brukes for å dempe smerter, øke blodsirkulasjonen og stimulere de underliggende mekanismene for kroppens selvreparerende evne. Vi kombinerer trykkbølger med manuelle teknikker og rehabiliteringstrening for optimal effekt. Trykkbølger kan ofte behandle lidelser som tidligere har vært vanskelig å behandle - og som ofte har endt med operasjon. Dokumenterte resultater samlet fra hele verden viser en suksessrate på 77% ved kroniske tilstander som ikke er blitt helbredet ved en rekke andre typer behandling!

De vanligste indikasjonene for behandling med trykkbølger er:

  • Skuldersmerter: Kalkskulder og andre smertefulle forandringer i sener/skulderledd
  • Albuesmerter: Golfalbue / tennisalbue
  • Smerter i og rundt hofteleddet som følge av bl.a. smertefulle sener og muskler, slimposebetennelser, og i blant forandringer i selve leddet
  • Knesmerter som bl.a. hopperkne, funksjonssmerter ved rask og stor kraftutvikling
  • Benhinneirritasjoner: Smerter for eksempel på innsiden av leggbeinet ved aktivitet
  • Achillessenesmerter: Smerter i hælsenen ved fysisk aktivitet
  • Plantar fascitt: Belastningsinduserte smerter i fotsålen(e)
  • Mortons nevrom: smerter fra et delingspunkt i nerver som forsyner tærne, vanligvis mellom 3. og 4. tå

Det kan imidlertid være aktuelt å behandle andre smertepunkter. Det er da en forutsetningen at en grundig klinisk undersøkelse også foretas forut for slik behandling. Erfaringer fra det internasjonale miljøet blir særlig vektlagt i denne sammenhengen.

Written by Fredrikstad Rygg- og Leddsenter

Written by Fredrikstad Rygg- og Leddsenter
"Visste du at FRL har trykkbølgeutstyr fra den sveitsiske kvalitetsleverandøren EMS - det eneste utrykkbølgeutstyret i Norge med dokumentasjon på klinisk effekt!"

Tips en venn